shiatsu

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagevorm. "Shi-atsu" betekent letterlijk "duimdruk". Door op een specifieke manier druk uit te oefenen op het lichaam, wordt de ki of levensenergie in het lichaam meer in Balans gebracht ;gewijzigd.

Hierdoor worden de zelfgenezende krachten in ons lichaam geactiveerd waardoor zowel fysische, emotionele als psychologische klachten aanzienlijk verminderen of geheel verdwijnen.

Shiatsu activeert het centraal zenuwstelsel en brengt vele mensen rust en ontspanning die ze lang niet meer gevoeld hebben. Shiatsu is voor iedereen: man, vrouw (ook zwangere vrouwen) en kinderen.

Shiatsu SHIN-TAI wordt mee in de klassieke shiatsumassage opgenomen. Met shiatsu SHIN-TAI voeren we correcties op uit op het lichaam zoals bv. beenlengteverschil, ... Dit gebeurt door bepaalde stimulansen aan het lichaam te geven en corrigerende oefeningen uit te voeren.In shiatsu en Shin tai wordt niet "gekraakt".

De duur van de behandeling varieert van 1u tot1.5u. Er wordt aangeraden om losse, niet statisch geladen kledij te dragen. bv. jogging (geen jeans, fluweel, ...).

Bij een shiatsumassage kunnen ook oefeningen en een gezond voedingsadvies meegegeven worden om uw klachten te verminderen.

Shiatsu helpt bij:                                                        
- Stress
- Migraine, hoofdpijn                                                   
- Angsten
- RUG-, Nek-en schouderklachten
- Fybromyalgie
- Gewrichtsproblemen zoals reuma, artrose, ...
- Slaapproblemen
- Spanning en / of pijn in de Armen en Benen              
- Depressie
- CVS
- Menstruatieklachten en Andere vrouwenkwaaltjes
- ...